onsdag 15 maj 2013

När jag gick i högstadiet, på stenåldern...

Så fick vi lära oss på hemkunskapen att man ska koka potatis och morötter med lock på, för annars kokar man bort vitaminerna.

Men då undrar jag...

Det är ju inte som om locket gör att vitaminerna tvingas stanna kvar inne i rotfrukten? Eller? Rimligen borde dom ju koka bort lika mkt, bara att dom stannar i luften inne i kastrullen ist? Men då är dom ju fortfarande inte kvar I MATEN?

Eller?

Avd. viktiga funderingar.

1 kommentar:

  1. Vattenlösliga vitaminer hamnar ju i kokvattnet så man kan använda de till sås/spad så får man i sig vitaminerna ...
    morötter är bra o koka däremot men varför minns jag inte, nåt frigörs (?)

    Oskalade potatisar (rengjorda) som kokas brukar jag spara vattnet och dricka de "ska" vara bra mot ledvärk....

    SvaraRadera